Mikrofala nie jest dobra

Używamy mikrofalówek, bowiem są niewygodne, szybko w ten sposób można sobie podgrzać każdy posiłek i go równie szybko zjeść. Ale światowa gastronomia powtarza wkoło, że nie jest to rozwiązanie idealne, bowiem mikrofale działają świetnie na podgrzanie, ale nie wpływają dobrze niestety na sam smak. Są takie potrawy, jakie wyraźnie pod wpływem owych mikrofal tają się mało smaczne, toteż używanie tego rodzaju urządzeń powinno mieć swoje uzasadnienie w logiczne kucharskiej. Na pewno żadna kuchnie w restauracji nie powinna stosować tego rodzaju praktyk, szybko da się wyczuć, co jest grzane w mikrofali, a co jest dziełem samego kucharza. Oczywistym faktem jest, że mikrofale wciąż się dobrze sprzedają, bo przecież niekiedy ich zastosowane jest nieuniknione, dobrze o tym wiemy toteż świat wysokiej jakości gastronomia nie krytykuje tego rodzaju narzędzi, ale przestrzega przed bezzasadnym ich stosowaniem. Trzeba sobie powiedzieć jasno i wyraźnie – nie można tutaj pokpić żadnej sprawy. Bo każdy z nas ceni nie tylko wygoda, ale ii smakowite potrawy, a modyfikowane dania przez mikrofale niestety do ideałów nie należą. Warto to sobie uświadomić i stać się piewcą zdrowego i smacznego odżywiania. Wspólnie stanówmy piękną gastronomia świata.

Comments are closed.