Kurczak z rożna i wyzwania

Dla wielu kurczak z rożna to polski fast food i jest w tym wiele prawdy. Chociaż oczywiście bardziej nam to smakuje, niż klasyczny hot dog, a do tego całym kurczakiem można nakarmić całą rodzinę, a bułkę z parówką zjeść może tylko jedna osoba i tyle z radości smakowania. Oczywiście gastronomia nie ma dzisiaj żadnych granic, widywaliśmy i hot dogi o długości pięćdziesięciu centymetrów, toteż faktycznie da się tym nakarmić przynajmniej dwie osoby, ale też nie ma co popadać w jakieś dziwaczne skrajności, bo po co? Bez cienia wątpliwości musimy sobie zapamiętać, że inwestycja w dobry sprzęt , by takowego kurczaka z rożna przygotować nie jest inwestycją małą. Budka z całym oprzyrządowaniem kosztuje cholernie sporo, do tego trzeba jeszcze szacować wszystkie ceny przypraw, energii, trzeba też mieć świadomość rygoru świeżego mięsa, bo tygodniowego kurczaka upiec się nie da nie ryzykując zatrucia swoich klientów. Warto więc tego rodzaju inwestycje rozważyć, choć naturalnie w tej dziedzinie gastronomia nas trochę intryguje, bo przecież… kto nie lubi świetnie doprawionego i wypieczonego kurczaka? Nie ma chyba takiej osoby, bo przecież to prosta, ale wyjątkowo smaczna potrawa mięsna.

Comments are closed.