Wiele osób przyrządza żeberka w dość tradycyjny sposób. Zazwyczaj przyrządza się sos z marchewką i pietruszką. Jest to dobry pomysł, ale niekoniecznie, gdy ciągle się powtarza, a przecież jest co najmniej kilka sposobów na przyrządzenie pysznych żeberek. Jeden z nich na pewno spodoba się osobom, które uwielbiają pikantne potrawy. Trzeba najpierw kupić specjalną przyprawę do żeberek i natrzeć nią mięso. Powinniśmy je odstawić na jakąś godzinę, żeby dobrze przeszło naszą przyprawą. Następnie stworzymy zupełnie nowy sos, który będzie bardzo pikantny. Do garnka wlewamy ketchup, musztardę, łyżkę octu, wsypujemy naszą przyprawę i dodajemy miód. Należy do tego dodać jeszcze drobno posiekaną cebulkę. Całość gotujemy na małym ogniu. Gdy będzie gotowe, polewamy tym mięso, które wsadzamy do piekarnika, żeby się upiekło. Po godzinie pieczenia mamy pyszne. Pikantne danie, które na pewno nam posmakuje. Zwłaszcza, że pikantny smak jest nieco złagodzony przez słodycz miodu.