Czas na innowacyjność w naszej kuchni. Czas, byśmy zaczęli inwestować w nowoczesny sprzęt, jakim dzisiaj chwali się gastronomia i cały rynek z tym związany. Nie ma cienia wątpliwości co do faktu, ze to temat bardzo obszerny, można tutaj naprawdę wiele dyskutować, wszak owa innowacyjność puka do naszych drzwi i aż się prosi, by inwestować w kuchnie i zmieniają ich funkcjonalność. Młodzi ludzie przyjmują te zmiany z ochotą, wszak znacznie ułatwiaj nowoczesny technologiczne sprzęt wszelkiego rodzaju prace kulinarne. Z kolei o osób starszych ta procedura wygląda zgoła odmiennie. Tutaj wszak mówimy wiele o tym, iż starsi nie chcą zmian bo się ich zwyczajnie boją nie sięgają nawet po przepisy kuchni egzotycznej, bo jedzenie sushi starsze osoby niemalże obrzydza, tutaj przede wszystkim wszyscy dążą do tego, by pozostać przy polskiej tradycji. Oczywiście umiejętność gotowania bigosu to jeszcze żadna tradycja kulturowa w dziedzinie kulinariów, niemniej tak wygląda polska gastronomia. Wciąż daleko nam i tutaj do cywilizowanych krajów, chociaż chciałoby się, aby tego rodzaju kwestie nie spędzały nam sen z powiek. Bo tylko nowoczesność i wielbienie innowacji może nam ułatwić codzienne życie.