Sanepid lubi się czepiać

Sanepid lubi postawić na swoim. Nie lubi przy okazji, kiedy cokolwiek w kuchni jest brudnego, nie lubią tego również klienci, bo to może się wiązać z poważnymi konsekwencjami natury zdrowotnej. Oczywiście nie zakładamy, że każda knajpa truje i nie mówimy, że sanepid zawsze to wykryje, bowiem pozostawia praca tejże instytucji wiele do życzenia. Dlatego też musimy sami zabiegać o to, by czysto było w kuchni, to wszak wizytówka każdego lokalu. Niewątpliwie siatki do pizzy są jednym z tych elementów, składających się na kuchnię w pizzerii. Na pewno trzeba zadbać o to, by się owe zabiegi higieniczne nie zdarzały tylko raz w miesiącu, ale codziennie należy dbać o wspominana czystość.Nie chodzi już tutaj o to, że jest sanepid, że mogą się inspektorzy nam zwalić na kark i trochę pomęczyć. O czystość w kuchni powinni restauratorzy dbać sami z siebie, bowiem jest to jeden z najbardziej znaczących czynników wpływających na klasę restauracji. A dodatkowo można tutaj mówić o ekonomii, wszak owe siatki do pizzy czyszczone są zdecydowanie bardziej żywotne. Dłużej służą restauratorom, a więc nie ma potrzeby nieustannych inwestycji w narzędzia gastronomiczne.

Comments are closed.