Naleśniki na różne sposoby

Niektórym naleśniki kojarzą się wyłącznie z pysznymi placuszkami z jabłkami. Inni postrzegają je jako zwinięte rulony z niesamowicie smakowitym twarożkiem w środku. Naleśniki można także jeść bez dodatków, albo posypać je cukrem czy cynamonem. Każdy ma jakiś swój sposób jedzenia naleśników. Niektórzy odrzucają ich słodycz i decydują się na coś bardziej pikantnego. W ten sposób powstają naleśniki meksykańskie. Nadzienie można w całości przygotować na patelni. Kroimy drobno pierś z kurczaka, dodajemy do tego pokrojoną kolorową paprykę, kukurydzę, może być pomidor, por czy inne warzywa, w zależności od tego, co akurat mamy w naszej kuchni, do tego pikantny sos i nadzienie gotowe. Potem tylko je nakładamy na placki. Trzeba jednak pamiętać, żeby ciasto było dość grube, bo to nadzienie trochę waży. Potem możemy się już tylko delektować tym przepysznym smakiem. Nie wahajmy się zatem spróbować naleśników właśnie w takiej formie.

Comments are closed.