Dbaj, a będzie służył

O wszystkie piece konwekcyjno parowe wymagaj ą odpowiedniego podejścia. Nie chodzi o to, by podchodzić dosłownie, ale o to, by je serwisować, myć po każdym dniu pracy, by się nie – mówiąc obscenicznie – zasyfiły. Tutaj wszak musimy dbać o to, by poprzez dbanie o same piece sprawić, że bezie to asortyment służący nam przez wiele lat. Dzięki temu nie będą one wymagały jakiegoś szczegółowego serwisu i częstych napraw, a sam restaurator tudzież inny użytkownik nie będzie musiał często inwestować w takowe piece konwekcyjno parowe, bo ten jeden będzie służył długo. Wiadomo, musimy zmobilizować pracowników kuchni do tego, aby owe piece każdego dnia czyścili, bo wielodniowych zaniedbań w tej materii mogą doprowadzić do wielu nieprzyjemności. A po co się w to pchać, skoro takich kłopotów uniknąć można? Nie ma cienia wątpliwości co do faktu, że zaniedbania w każdej dziedzinie naszego życia to ewidentna głupota, jeśli wszak nie szanujemy własności naszej, to najczęściej cierpimy z tego powodu finansowo.Oczywistym faktem jest, że konserwacja pieców wymaga stosownego podejścia i określonych działań. Najczęściej instrukcje obsługi dołączane przez producentów do takiego pieca wyraźnie mówią, w jaki sposób się je czyści i serwisuje.

Comments are closed.