Blacha czy siatka?

Każdy, kto się nie zna na kuchni włoskiej zastanawia się, czy lepiej do pieczenia pizzy używać blachy, czy może siatki. Ale nie ma się co przejmować tego typu problemami, bowiem nie jest łatwo je rozstrzygnąć nawet doświadczonym restauratorom. Jak powiadając, wynika to często z predyspozycji i przekonań samego kucharza, jedno wolą bowiem stosować siatki do pizzy, inni wolą klasyczna blachę. Zarówno jedno jak i drugie rozwiązanie może być doskonałe, jeśli pizzerman zna swój fach. Jeśli jednak fachowca od wypieków będziemy mieli kiepskiego, to na nic się zda jego kombinacja.Dlatego sprawa inwestycji w tym wypadku jest pewnego rodzaju dowolnością. Nie ma cienia wątpliwości co do faktu, że tutaj jest wiele rzeczy do zrobienia, ale skupiać się powinniśmy nie na takim asortymencie, ale na zatrudnieniu znakomitego kucharza, wszak w jego umiejętnościach tkwi szansa na sukces lokalu gastronomicznego. Kuchnia włoska jest wymagająca, znamy już wartość niektórych lokali i dzisiaj żeby oferować dobrą w smaku pizze nie wystarczy rozwikłać problem dotyczący tego, czy lepsze będą siatki do pizzy czy też klasyczna blacha. Nie w tym rzecz przecież.

Comments are closed.